Krajši življenjepis

V tretjem razredu osnovne šole sem se vpisal v Glasbeno šolo v Novi Gorici, predmet: alt saksofon. Kasneje sem se pridružil Goriškemu pihalnemu orkestru in Big bandu NOVA.

Vzporedno s srednješolskim in univerzitetnim študijem sem svoje potenciale večino časa usmerjal v polja umetnosti. Leta 2010 sem se vpisal na program “Jazz petje” Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, kjer sta me poučevali dve priznani jazz pevki, Kristina Oberžan in Nanča Muck.

Ustanovil sem jazz trio, ki je hitro prerasel v kvintet, koncertiral sem kot gostujoči pevec Big banda NOVA, prijavil sem se na določena glasbena tekmovanja in leta 2011 osvojil svoje prvo priznanje; na festivalu Prvi glas Primorske sem za izvedbo pesmi Route 66 prejel glavno nagrado občinstva.

Kot član zasedbe Nova jazz quintet (kvintet, ki sem ga ustanovil) sem leta 2012 na tekmovanju jazz zasedb, ki je potekalo pod vodstvom društva Boben in Lajna, prejel nagrado za solističen nastop v vrednosti 99 točk od 100 možnih, kar mi je prineslo nagrado koncertiranja z Big Bandom RTV Slovenija. Na tekmovanju je bila nagrajena tudi naša zasedba in člani kvinteta smo se odločili, da je čas, da naredimo nekaj avtorskega. Začel sem s pisanjem kompozicij, ki smo jih skupaj aranžirali, in nastal je avtorski prvenec Flow of inertia (2013), ki je doživel velik uspeh in bil razprodan.

V Ljubljani sem živel v hiši, ki je imela ateljeje za umetnike in svojo privatno galerijo. Lastnik galerije je bil priznan slikar Dime Temkov, kateremu sem predstavil svoja prva platna in postal je moj mentor. Januarja 2014 sem otvoril svojo prvo samostojno razstavo.

Jeseni 2013 sem bil sprejet na delavnico kreativnega pisanja odsek Kratka zgodba, ki poteka pod vodstvom Andreja Blatnika. Kritika, ki sem jo na delavnici prejel, mi je pomagala izboljšati moje pisanje in junija 2014 sem na literarnem tekmovanju Urne zgodbe (organiziranem s strani Trubarjeve hiše literature in založbe LUD Literatura) prejel glavno nagrado žirije in občinstva. Marca 2015 sem s kratko zgodbo Ženski Slash dosegel drugo mesto na največjem slovenskem proznem tekmovanju, Prozni mnogoboji. Februarja 2016 sem po drugi vzporedni uvrstitvi v finale Proznih mnogobojev dosegel četrto mesto.

Na poti me je ves čas spremljala modra beseda moje mentorice Neli Rep. Leta 2010 sem se preko nje prvič srečal z metodo karmična diagnostika, metodo analiziranja in ozaveščanja vzrokov naših težav. Leta 2014 sem se vpisal v šolo za bioterapevte (usposabljanje na osnovi karmične diagnostike in več drugih metod), ki jo Neli vodi. Šolanje sem uspešno sklenil maja 2016.

Od januarja 2014 do maja 2018 sem opravljal funkcijo organizatorja profesionalnega big Banda GveriLLaz.