Digitalne kompozicije Dana Lična, razstava – Založba Goga (Novo Mesto)

Digitalne kompozicije Dana Lična, razstava – Založba Goga (Novo Mesto)

Kdaj:16.06.2017 20:00
Trajanje:Odprtje razstave: 16.06.2017, 20:00 - 23:00. Razstava traja do 21.07.2017
Kje:Založba Goga, Glavni trg 6, 8000 Novo mesto

Danove digitalne kompozicije segajo v leto 2014, ko si je na družbenem omrežju Instagram ustvaril osebni profil z namenom kreiranja in plasiranja konceptualne umetnosti.

“Ustvarjanje digitalne kompozicije se začne s preprosto fotografijo,” komentira svoje delo Dano. “Raje kot da bi sledil delovanju večine uporabnikov družbenega omrežja, ki svojo fotografijo razumejo kot nedotakljivi absolut in jo kot takšno tudi objavijo, zajeto fotografijo vnesem v najosnovnejši program za obdelavo fotografij, ki mi je na voljo na mojem pametnem telefonu. Številne plasti obdelave fotografije pripeljejo do kreacije umetniške kompozicije, ki jo pošljem v leglo instant kulture, kot da od opazovalca ne zahteva nič več, kot od njega zahteva fotografija mačke na s soncem obsijanem drevesu.”

V tokratni razstavi bo Dano predstavil kompozicije večjega formata, ki nastajajo z namenom potopitve v stanje duha otroka, golega, popolnega takšnega, kot je, neobremenjenega z vsakršno obliko zaznavanja sebe kot osebe in z njo povezane misli “Jaz sem”, pred bivanjem ukleščenim v koncepte profesionalnosti, pravilnosti, vrhunskosti itd., ki jih je imel Dano skozi leta ustvarjanja priložnost okušati na lastni koži.